Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Češky ukradli oblečenie, polícia ho našla v obci Drietoma

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Odstavené auto a v ňom rôzne oblečenie našli v obci Drietoma na hraniciach s Českou republikou policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Trenčíne počas svojej služby 10. januára.

Drietoma 12. januára (TASR) - Odstavené auto a v ňom rôzne oblečenie našli v obci Drietoma na hraniciach s Českou republikou policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Trenčíne počas svojej služby 10. januára. Ako sa neskôr ukázalo, oblečenie odcudzili dve Češky v jednom z nákupných stredísk v centre Trenčína, ktoré polícia už obvinila z prečinu krádeže. TASR informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Asi kilometer od odstaveného vozidla, ktoré bolo neoznačené a tvorilo prekážku na ceste, policajti spozorovali dvoch mužov a dve ženy, ktoré kráčali po komunikácii. Zastavili sa pri nich, legitimovali ich a títo uviedli, že im došiel benzín, preto auto odstavili. Keď prišli k autu, pri jeho odomykaní si policajti všimli, že vo vozidle sa nachádza rôzne oblečenie a obuv, na ktorom boli visačky z obchodov a taktiež aj bezpečnostné plomby," uviedla Antalová.

Ako pokračovala, jedna zo žien policajtom tvrdila, že veci kúpili od neznámej osoby v Trenčíne na stanici, policajti však tomu neuverili a osoby predviedli na políciu, pričom aj zaistili všetky veci z auta. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Trenčíne z prečinu krádeže obvinil 23-ročnú Denisu a 43-ročnú Hanu, neter s tetou, ktoré svojím konaním štyrom prevádzkam spôsobili škodu 394 eur. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodala.