Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Na cestách 3. triedy Trenčianského kraja je čerstvý sneh

Ilustračné foto. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Ako informuje Slovenská správa ciest, zjazdné sú aj všetky horské priechody v kraji. Dvojcentimetrová vrstva kašovitého snehu je na horských priechodoch Homôlka a Šútovce.

Trenčín 29. januára (TASR) – Všetky cesty a cestné úseky na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sú zjazdné. Cesty I. a II. triedy sú po posype mokré, na cestách III. triedy je vrstva ujazdeného kašovitého snehu do dvoch centimetrov, na niektorých cestách v okresoch Nové Mesto nad Váhom a Myjava je vrstva čerstvého snehu od troch do piatich centimetrov.

Podľa informácií z dispečingu Správy ciest (SC) TSK je asi dvojcentimetrová vrstva kašovitého snehu na horskom priechode Machnáč. SC TSK má podľa dispečingu momentálne v teréne osem posýpacích vozidiel a odhŕňačov a jeden traktor.

Ako informuje Slovenská správa ciest, zjazdné sú aj všetky horské priechody v kraji. Dvojcentimetrová vrstva kašovitého snehu je na horských priechodoch Homôlka a Šútovce, na horskom priechode Skýcov je centimeter kašovitého snehu. Horský priechod Fačkov je počas zimnej sezóny uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. SSC upozorňuje vodičov, že na cestách so snehovou pokrývkou sú vodiči povinní používať zimné pneumatiky.