Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Výstavba obchvatu Bánoviec nad Bebravou pokračuje podľa plánu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Po výstavbe obchvatu Bánoviec nad Bebravou by mal nasledovať úsek Mníchova Lehota - Ruskovce, začiatok jeho výstavby NDS odhaduje na rok 2016.

Bánovce nad Bebravou 10. apríla (TASR) - Výstavba obchvatu Bánoviec nad Bebravou, ktorý je úsekom rýchlostnej cesty R2 Ruskovce - Pravotice, pokračuje podľa harmonogramu. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

"V súčasnosti pokračujú zemné práce na telese rýchlostnej cesty. Ďalej prebiehajú práce na priepustoch, mostných objektoch a prekládkach vodovodov," uviedla k výstavbe Žgravčáková.

Asi do desať kilometrov dlhý prvý úsek rýchlostnej cesty R2 v Trenčianskom kraji postavia podľa odhadov do mája 2016 Inžinierske stavby Košice. Nachádzať sa na ňom bude 13 mostov a realizovaný bude v polprofile. Projekt, s ktorého realizáciou začala spoločnosť začiatkom marca 2014, má byť spolufinancovaný z eurofondov a štátneho rozpočtu. Zvýšenie zmluvného rozpočtu vo výške 88,2 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) sa podľa hovorkyne NDS nepredpokladá.

Po výstavbe obchvatu Bánoviec nad Bebravou by mal nasledovať úsek Mníchova Lehota - Ruskovce, začiatok jeho výstavby NDS odhaduje na rok 2016. Po ňom to budú úseky D1 - Mníchova Lehota, Pravotice - Dolné Vestenice, Dolné Vestenice - Nováky a Nováky - Žiar nad Hronom. Ako pred časom avizoval minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek, rezort výstavbu všetkých týchto úsekov pripravuje, pričom ich chce rovnako financovať z prostriedkov Európskej únie.