Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Charitatívnu kapustnicu v Handlovej bude tento raz variť 18 tímov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Podujatie organizujú mesto Handlová, Združenie obcí handlovskej doliny a Dom kultúry mesta Handlová.

Handlová 8. decembra (TASR) - Sociálne slabším rodinám, ale i na opravu kostola poputuje tento rok výťažok z Handlovskej kapustnice. Počas 13. ročníka charitatívnej akcie 9. decembra sa Námestie baníkov rozvonia celkom 18 rôznymi kapustnicami.

"Tradícia varenia charitatívnej handlovskej kapustnice má už hlboké, 13-ročné vianočné korene. Tento rok sa zíde spolu 18 malých komunít variacich voňavú a chutnú polievku, ktorá zohreje pri varení, predaji, jedení aj rozdávaní výťažku z predaja," priblížila hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

Všetci, ktorí si kúpia kapustnicu od Farnosti Handlová, prispejú na opravu Kostola sv. Kataríny. Výťažok zo všetkých ďalších polievok poputuje pre 11 rodín z handlovskej doliny, ktorých príjem je na hranici životného minima. "Za výťažok z predaja kapustníc zamestnanci sociálneho oddelenia mestského úradu nakúpia rodinám potraviny na tradičný vianočný stôl a osobne im ich doručia," spresnila hovorkyňa mesta.

Kapustnice začnú tímy podľa nej variť už od 7.00 h, podávať ich budú od 11.15 h. Prísť na Námestie baníkov sa návštevníkom oplatí už od 10.00 h, a to aj pre hudobný program, tvorivé dielne a hry pre deti. "Návštevou podujatia môžu ľudia podporiť výrobcov ručných prác, ktorých sa nahlásilo v tomto roku sedem. Podujatie bude venované po štvrtýkrát spomienke na bývalého starostu obce Lipník Ľudovíta Vojtku a tento rok aj na exstarostu obce Veľká Čausa Dušana Ďurdinu," ozrejmila.

Pokiaľ bude počasie priať, deti majú priamo na Námestí baníkov pripravenú aj kopu snehu na šmýkanie. Súčasťou akcie bude i bežecká súťaž, na ktorej sa predstaví vyše 180 pretekárov.

Podujatie organizujú mesto Handlová, Združenie obcí handlovskej doliny a Dom kultúry mesta Handlová.