Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Hasiči skontrolujú v Handlovej vykurovacie zariadenia a komíny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

S preverovaním na 19 uliciach v meste začnú 21. októbra.

Handlová 17. októbra (TASR) - Preventívne požiarne kontroly vykurovacích zariadení a komínov v domoch v Handlovej budú realizovať tamojší dobrovoľní hasiči. S preverovaním na 19 uliciach v meste začnú 21. októbra, informovala hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

Vykurovacie telesá a komíny v 302 domoch skontrolujú členovia Dobrovoľného hasičského zboru Handlová, mestská časť Morovno pri Handlovej v rámci plánu preventívnych požiarnych kontrol na zimné vykurovacie obdobie počas dvoch víkendov, od 21. do 22. októbra a od 28. do 29. októbra. "Kontrolu budú vykonávať štyria hasiči, ktorí sú povinní preukázať sa preukazom totožnosti a sú riadne preškolení. Najviac domov, až 59, sa bude v Handlovej kontrolovať na Parkovej ulici a najmenej, jeden dom, na Švermovej ulici," ozrejmila Paulínyová. Tým Handlovčanom, ktorí si dali už v domoch vykonať preverenie svojich vykurovacích zaradení, stačí predložiť potvrdenie o ňom.

"Kontrola je pre obyvateľov bezplatná. Je to nevyhnutný preventívny krok, ktorý sa vykonáva raz za päť rokov a má predchádzať vzniku požiarov," povedal predseda Dobrovoľného hasičského zboru Handlová, mestská časť Morovno Stanislav Kmeť.

Vykurovacie zariadenia a komíny v mestských častiach Handlovej - Nová Lehota a Morovno skontrolovali dobrovoľní hasiči v predchádzajúcom období.