Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Hlavnou kontrolórkou mesta Handlová bude opäť Dana Bedušová

Mesto Handlová. Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Nového hlavného kontrolóra mestskí poslanci volili z dôvodu, že súčasnému sa končilo funkčné obdobie.

Handlová 13. apríla (TASR) - Hlavnou kontrolórkou Handlovej bude nasledujúcich šesť rokov opäť Dana Bedušová. Rozhodli o tom v tajnej voľbe handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok (12.4.), informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Nového hlavného kontrolóra mestskí poslanci volili z dôvodu, že súčasnému sa končilo funkčné obdobie. O post sa uchádzali traja kandidáti, okrem Bedušovej i Iveta Jurkovičová a Ján Strmeň. "Pred plénom poslaneckého zboru mesta, v poradí, ktoré si vyžrebovali, mali možnosť prezentovať a predstaviť svoj prínos pre funkciu. Následne si vybrali tri otázky z troch oblastí, a to znalosti zákona o obecnom zriadení, účtovníctva a ostatných právnych predpisov týkajúcich sa miestnej územnej samosprávy," ozrejmila Paulínyová.

Staronová kontrolórka dostala od mestských poslancov desať zo všetkých 16 platných odovzdaných hlasov. Funkciu bude od 18. apríla zastávať po tretí raz.

"Voľba hlavného kontrolóra mesta Handlová prebiehala v súlade so zákonom o obecnom zriadení a rokovacím poriadkom mestského zastupiteľstva. Na jeho zvolenie bola potrebná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, ktorých je v Handlovej 19," skonštatovala hovorkyňa mesta.