Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza bude patriť džezu, uskutoční sa tam jubilejný ročník Fúzií

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Prvý festivalový deň (20.4.) sa bude niesť v znamení vokálnych a inštrumentálnych workshopov.

Prievidza 19. apríla (TASR) - Prievidza bude patriť džezu. Jubilejný desiaty ročník Fúzií - festivalu nielen o jazze opäť ponúkne 20. a 21. apríla vo viacerých tematických blokoch vystúpenia domácich, ale i zahraničných hudobníkov, informovala TASR Nina Pekárová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.

"Prvý festivalový deň (20.4.) sa bude niesť v znamení vokálnych a inštrumentálnych workshopov, ktoré sa začnú o 10.00 h v Základnej umeleckej škole (ZUŠ) L. Stančeka. Lektormi budú Zuzana Vlčeková, Justin Lavash a členovia Academy Big Band Orchestra," uviedla Pekárová.

Ďalším zaujímavým bodom prvého dňa je podľa nej prehliadka súborov ZUŠ, ktorá sa začína o 17.00 h a predstavia sa na nej Big Band Súkromná ZUŠ Nitra, ZUŠ Nováky, HTS Zvolen a ZUŠ L. Stančeka Prievidza. "Hosťom večera je Academy Big Band Orchestra a Zuzana Vlčeková, ktorí vystúpia samostatne pre širokú verejnosť o 18.30 h," doplnila.

Druhý festivalový deň (21.4.) sa bude konať v priestoroch kina Baník - Galérie Art point a začne sa o 17.00 h Jazzovou omšou v podaní vokálnej skupiny Musica Nostra. "Večer bude patriť koncertom, ktoré začínajú v sále kina o 18.00 h. Predstavia sa na nich Bashavel, tvorca hudby, ktorá sa pohybuje na pomedzí viacerých žánrov a Justin Lavash, gitarista s jedinečným štýlom a s hlasom, ktorý odráža radosť i drsnú tvár osudu. Na záver vystúpi jedna z najznámejších súčasných inštrumentálnych skupín v strednej Európe Speciale Providence fusion," priblížila.

Organizátori zároveň pripravili pre žiakov základných a stredných škôl výchovné koncerty, ktoré sa uskutočnia v máji v sále ZUŠ L. Stančeka.

Hlavnými partnermi podujatia sú KaSS v Prievidzi a mesto Prievidza, spoluorganizátormi ZUŠ Ladislava Stančeka Prievidza, Občianske združenie K-2000 a Občianske združenie Art point.