Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Kyvadlová doprava na Pohodu začína fungovať už vo štvrtok ráno

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kyvadlová doprava bude premávať podľa potreby po trase železničná stanica Trenčín - Hasičská ulica – gymnázium – nemocnica - Biskupice – námestie - letisko a späť.

Trenčín 9. júla (TASR) – Slovenská autobusová doprava (SAD) Trenčín zabezpečuje aj na tohtoročnom hudobnom festivale Pohoda na trenčianskom letisku kyvadlovú dopravu. Špeciálne označené autobusy začnú premávať zo železničnej stanice v Trenčíne na letisko vo štvrtok (10.7.) od 8.00 hodiny, posledné spoje pôjdu z letiska na železničnú stanicu v nedeľu (13.7.) okolo 14.00 hodiny.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa SAD Trenčín Ivana Strelcová, kyvadlová doprava bude premávať podľa potreby po trase železničná stanica Trenčín - Hasičská ulica – gymnázium – nemocnica - Biskupice – námestie - letisko a späť. V noci pôjdu všetky autobusy z Pohody na železničnú stanicu aj cez sídlisko JUH. "Na Pohodu prichádza množstvo návštevníkov s väčšou batožinou, a preto vychádzame v ústrety cestujúcim a batožina sa v tomto výnimočnom prípade prepravuje bezplatne," zdôraznila Strelcová.

Ako dodala, v službe majú väčšie množstvo šoférov, ktorých koordinuje dispečing. Ak bude na zastávkach väčší počet ľudí, okamžite nasadia ďalšie spoje. "V prípade mimoriadnych udalostí máme v pohotovosti aj ďalších vodičov a autobusy, ktoré v priebehu pár minút vyrazia na cestu. Sme v spojení aj s organizátormi festivalu a koordinujeme dopravu aj priamo s nimi," pripomenula Strelcová.

S prepravou ľudí zo železničnej stanice začala trenčianska SAD už dnes od obeda, vozí brigádnikov a dobrovoľníkov. "Túto dopravu si objednali organizátori festivalu, okrem návštevníkov zabezpečujeme aj presun účinkujúcich," uzavrela hovorkyňa.

Počas festivalu sa očakávajú dopravné komplikácie

V súvislosti s hudobným festivalom Pohoda, ktorý sa bude konať na trenčianskom letisku v dňoch 10. až 13. júla, sa musia Trenčania a návštevníci mesta pripraviť na dopravné komplikácie. Najväčší nápor účastníkov očakávajú v prvý deň jeho konania v popoludňajších a večerných hodinách.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavla Kudličku výrazné dopravné obmedzenia možno očakávať najmä na ceste I/50 - medzi Trenčínom a Drietomou, na diaľnici D1 - v križovatke Chocholná-Velčice, na ceste II/507 v Trenčianskej Turnej a na komunikáciách priamo v Trenčíne. "Okrem veľkého počtu motorových vozidiel je potrebné počítať aj so zvýšeným počtom chodcov, ktorí sa budú pohybovať po cestách," upozornil Kudlička.

Ako dodal, Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne žiada účastníkov cestnej premávky, aby počas štyroch dní festivalu zvýšili svoju opatrnosť, venovali sa sledovaniu situácie v cestnej premávke, rešpektovali dočasné dopravné značenie a najmä mysleli na vzájomnú ohľaduplnosť.

"Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne zároveň pripravil počas festivalu vlastné opatrenia, ktoré sa okrem riadenia a dohľadu nad bezpečnosťou cestnej premávky budú zameriavať i na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky, kontrolu dodržiavania zákazu vedenia vozidla pod vplyvom alkoholu a iných návykových látok, používanie reflexných prvkov chodcami a podobne," uzavrel policajný hovorca.