Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Mesto Trenčín sa nezapojí do City Monitoru, projekt sa neosvedčil

Foto: www.citymonitor.sk

Občania majú stále na komunikáciu s mestom k dispozícii domácu rubriku Otázky a odpovede a webový kanál Odkaz pre starostu.

Trenčín 10. januára (TASR) – Projekt City Monitor, využívajúci mobilné technológie na komunikáciu predstaviteľov samosprávy s obyvateľmi, v Trenčíne využívať nebudú. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, dvojmesačná skúšobná prevádzka City Monitoru sa v meste neosvedčila.

„Otázky občanov boli v prevažnej väčšine duplicitné s tými, ktoré mestu adresovali cez mobilné aplikácie Otázky a odpovede alebo Odkaz pre starostu. Ďalšie sa netýkali kompetencií mesta. Za týchto okolností by bolo neefektívne platiť za túto službu. Mesto sa preto rozhodlo do projektu City Monitor nezapojiť,“ skonštatovala Ságová s tým, že ročný poplatok za City Monitor je 600 eur.

Ako dodala, občania však majú stále na komunikáciu s mestom k dispozícii domácu rubriku Otázky a odpovede a webový kanál Odkaz pre starostu. „Samozrejme, i naďalej môžu osobne kontaktovať konkrétnych zamestnancov mestského úradu a tiež majú možnosť sa stretnúť s primátorom Richardom Rybníčkom napríklad počas pravidelných dní otvorených dverí,“ doplnila hovorkyňa s tým, že najbližší deň otvorených dverí bude u primátora už v pondelok 12. januára od 14.00 do 18.00 hodiny.