Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Motoristi, vieme, kde vás čakajú cez víkend dopravné obmedzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Podľa NDS bude na D1 prebieha rekonštrukcia. Vodičov čaká čiastočná uzávierka cesty aj v Trenčianskom kraji.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Príprava ďalšej etapy rekonštrukcie diaľnice D1 medzi Sencom a obcou Blatné si počas nasledujúceho víkendu vyžiada dopravné obmedzenia na tomto úseku cesty.

Obmedzenia podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) spôsobí posúvanie betónových zvodidiel v strednom deliacom páse a vytváranie pracovného priestoru pre ďalšie etapy rekonštrukcie križovatky Blatné.

V sobotu 10. septembra sa tak zúži počet jazdných pruhov z troch na dva so šírkou 3,5 metra, a to približne medzi 28,8 až 29,68 kilometrom (km) v ľavom jazdnom páse v rýchlom pruhu v smere do Bratislavy. Obmedzenie bude trvať od 7.00 h do 20.00 h.

V nedeľu 11. septembra bude premávka riadená dočasným dopravným značením, a to približne medzi 29,17 až 29,5 kilometrom v ľavom jazdnom páse, kde sa bude na pravej krajnici vytvárať pracovný priestor. Obmedzenie bude rovnako od 7.00 h do 20.00 h. "Národná diaľničná spoločnosť sa ospravedlňuje motoristom za znížený komfort," doplnila hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Na vodičov čaká cez víkend v Beluši dopravné obmedzenie

Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici upozorňuje motoristov na čiastočnú uzáveru cesty I/61 A v katastri obce Beluša. Úsek cesty medzi miestnymi časťami Hloža a Podhorie bude uzavretá v sobotu a nedeľu (10. a 11.9.) od 7.00 do 15.00 hodiny.

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, uzávera bude v nezastavanej časti obce, dôvodom je rekonštrukcia elektrického vedenia križujúceho cestu I/61 A. Doprava bude riadená prenosnými dopravnými značkami.



"Okresný dopravný inšpektorát žiada motoristov, aby pri prejazde týmto úsekom cesty zvýšili opatrnosť, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali dočasné dopravné značenie a rešpektovali pokyny správcov cesty," doplnil policajný hovorca.

Policajti si počkajú na vodičov v okrese Žiar nad Hronom

Osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti vykonajú v nedeľu 11. septembra policajti na cestách v okrese Žiar nad Hronom.

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

TASR informovala Andrea Petrovičová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.