Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Na Bojnickom zámku sa návštevníci zoznamujú s rytierskymi cnosťami

Počas špeciálnej inscenovanej rytierskej prehliadky majú návštevníci možnosť dozvedieť sa aj množstvo zaujímavostí zo života rytierov, vyskúšať si odvahu a statočnosť. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Vyvrcholením špeciálnej prehliadky je slávnostný akt pasovania za rytiera.

Bojnice 18. septembra (TASR) - S rytierskymi cnosťami, ako i dobou, v ktorej rytieri žili, sa môžu v týchto dňoch zoznámiť návštevníci zámku v Bojniciach. Slovenské národné múzeum (SNM)-Múzeum Bojnice totiž pripravilo pre nich oddnes do nedele 20. septembra podujatie Všetci na zámok s podtitulom Staňte sa rytiermi.




Cieľom je upriamiť pozornosť na cnosti, ktoré v minulosti vyznávali rytieri. Počas špeciálnej inscenovanej rytierskej prehliadky majú návštevníci možnosť spoznať nielen históriu a expozíciu zámku, ale aj dozvedieť sa aj množstvo zaujímavostí zo života rytierov, vyskúšať si odvahu a statočnosť. Vyvrcholením celej špeciálnej prehliadky je slávnostný akt pasovania za rytiera, počas ktorého si návštevníci pokľaknú pred samotného kráľa a stanú sa rytiermi, priblížila dnes TASR kultúrno-propagačná manažérka SNM-Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Inscenované prehliadky zámku môže verejnosť navštíviť v uvedených dňoch od 9.00 h do 17.00 h.