Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Na Trenčianskom hrade bude od dnes do konca leta otvorený dobový tábor

Na archívnej snímke Trenčiansky hrad. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Pre návštevníkov hradu je pripravená streľba z luku alebo kuše, fotografovanie v stredovekom brnení, kŕmenie sedemhlavého draka, drevený minikolotoč a fotenie s dravými vtákmi.

Trenčín 1. júna (TASR) – Historické interaktívne stanovištia s atrakciami pre verejnosť čakajú od dnes na návštevníkov Trenčianskeho hradu. Trenčianske múzeum v Trenčíne dnes na hrade otvára dobový tábor. Záujemci si ho môžu pozrieť až do konca letných prázdnin.

Podľa Petra Pastiera z Trenčianskeho múzea otvárajú dobový tábor pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, deti do 15 rokov majú dnes na hrad vstup zdarma. „Pre návštevníkov hradu je pripravená streľba z luku alebo kuše, fotografovanie v stredovekom brnení, kŕmenie sedemhlavého draka (priestor pre najmenších), hod vencom na meč, streľba z minirepliky katapultu na terč, drevený minikolotoč a fotenie s dravými vtákmi,“ priblížil Pastier.

Ako dodal, každé dve hodiny budú v amfiteátri dolného hradu striedavo vystúpenia sokoliarov a scénka s derešom. Dobový tábor bude v priestore dolného hradu otvorený denne od dnes až do 31. augusta 2015.