Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Nad Bánovcami by mohla vyrásť rozhľadňa

"Rozhľadňa by slúžila na rozvoj cestovného ruchu ako i pre našich občanov Bánovčanov, uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Ingrid Mozolová.

Bánovce nad Bebravou 13. júla (TASR) - Zámer postaviť päťmetrovú turistickú rozhľadňu na vyvýšenom kopci smerom na obec Horné Naštice predstavil mestským poslancom na ich rokovaní koncom júna primátor Bánoviec nad Bebravou Marián Chovanec. Po svojich viacerých pripomienkach tento materiál z rokovania poslanci stiahli, opätovne by sa týmto zámerom mali zaoberať v októbri.

"Rozhľadňa by slúžila na rozvoj cestovného ruchu ako i pre našich občanov Bánovčanov. Vybudovať by sa mala smerom na starú vodáreň, je to na vyvýšenom kopci smerom na Horné Naštice," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Ingrid Mozolová.

Ako však podotkla, poslanci mali k nápadu primátora viaceré výhrady. "Týkali sa najmä chýbajúcej vizualizácie, štúdie. Poslanci sa vyjadrovali ku krátkej životnosti tejto rozhľadne, keďže by sa mohla stať centrom vandalov. Chýbala im taktiež špecifikácia pozemku a nejaká podrobnejšia mapa, tiež vyčíslenie nákladov, teda koľko by táto rozhľadňa stála," vymenovala.

Mestskí poslanci preto primátora poverili, aby pripravil realizáciu k novému turistickému cieľu a doplnil uvedené chýbajúce podklady. "Projektom by sa mala zaoberať Mestská rada na svojom najbližšom rokovaní (13. augusta, pozn. TASR) a v októbri opätovne mestskí poslanci," dodala Mozolová.