Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Najmenej obetí dopravných nehôd má Trenčiansky kraj

Ilustračné foto. FOTO TASR – KR PZ Trenčín , 8. august 2016 Foto: TASR - KR PZ Trenčín

Od začiatku roka sa stalo na cestách TSK 756 dopravných nehôd, čo je o 16 viac ako v rovnakom období minulého roku. Zomrelo pri nich desať ľudí - medziročný pokles o štyroch.



Trenčín 9. augusta (TASR) – Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v minulom týždni stalo 24 dopravných nehôd. Zomrel pri nich jeden človek, nikto neutrpel ťažké zranenie. Informoval odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Od začiatku roka sa stalo na cestách TSK 756 dopravných nehôd, čo je o 16 viac ako v rovnakom období minulého roku. Zomrelo pri nich desať ľudí - medziročný pokles o štyroch. Ťažké zranenie utrpelo 38 osôb, čo je o 16 menej, ako v rovnakom období roku 2015.

Na slovenských cestách sa od začiatku roka stalo 7715 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 126 ľudí. Je to o 11 menej, ako v rovnakom období minulého roku. Najviac obetí si vyžiadali dopravné nehody na cestách Žilinského samosprávneho kraj, kde tento rok zahynulo 23 ľudí. Najmenej obetí dopravných nehôd má Trenčiansky samosprávny kraj.