Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Najstaršia škola v Partizánskom sa dočká rekonštrukcie

Erb mesta Partizánske Foto: Heraldický register

Základnú školu Rudolfa Jašíka v Partizánskom čaká v najbližšom období rozsiahla rekonštrukcia.

Partizánske 10. januára (TASR) - Základnú školu (ZŠ) Rudolfa Jašíka v Partizánskom čaká v najbližšom období rozsiahla rekonštrukcia. Radnica už vyhlásila verejné obstarávanie, opravy z prostriedkov Európskej únie by mali byť hotové do októbra tohto roka.

"Informáciu z ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, že sme získali finančné prostriedky, sme dostali 29. decembra. Ide teda o ďalší europrojekt v meste Partizánske," uviedol pre TASR primátor mesta Jozef Božik. Druhým projektom z fondov Európskej únie, ktorý sa bude realizovať, je rekonštrukcia Vodného hradu v Šimonovanoch.

Rekonštrukcia piatich samostatných objektov ZŠ, ako i ich vybavenie, by mala podľa odhadov samosprávy stáť viac ako 780.000 eur, prostriedky získala radnica z Regionálneho operačného programu v rámci prioritnej osi Infraštruktúra vzdelávania.

Projekt rieši dodatočné zateplenie obvodových stien a striech, kompletnú výmenu rozvodov vykurovania vrátane výmeny radiátorov, výmenu rozvodov elektroinštalácie a svietidiel, drevených okien za plastové, tiež niektorých podlahových krytín, opravu omietok a vymaľovanie, vybudovanie bezbariérových vstupov s rampou pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu, rekonštrukciu školskej kuchyne, výmenu jestvujúcej palubovej podlahy a dreveného obkladu v objekte telocvične. "Výhodou tejto rekonštrukcie je to, že už dnes vieme, že v budúcnosti budú veľké úspory pri spravovaní školy. To nám umožní v priebehu tohto volebného obdobia našetriť prostriedky aj na rekonštrukciu celého športového areálu, ktorý má atletické zameranie," skonštatoval primátor.