Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Nová budova autobusovej stanice už slúži svojmu účelu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Budova novej autobusovej stanice v Partizánskom, ktorú z vlastných prostriedkov zrealizovala SAD Prievidza, a.s., už slúži svojmu účelu.

Partizánske 27. januára (TASR) - Budova novej autobusovej stanice v Partizánskom, ktorú z vlastných prostriedkov zrealizovala SAD Prievidza, a.s., už slúži svojmu účelu. Zázemie tam nájde nielen cestujúca verejnosť, ale i vodiči.

Miesto prvého kontaktu mala doposiaľ SAD Prievidza v prenajatých priestoroch súkromného podnikateľa v blízkosti autobusovej stanice a administratívne priestory na Mostovej ulici, ktorá je od stanice vzdialená približne tri kilometre. Novú budovu začal investor stavať na začiatku roku 2014. "Budova bude slúžiť nielen cestujúcej verejnosti, ale aj pre naše administratívne účely a účely našich vodičov, ktorí tu majú nocovne a sociálne zázemie. Považujeme to za jeden z krokov, aby sme mali služby na úrovni, aby tí zákazníci boli spokojní nielen v autobuse, ale aj mimo neho, to znamená, v čase, keď musia čakať," uviedol generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko.

Doplnil, že predpokladaný rozpočet na tento projekt predstavoval sumu 290.000 eur. "Ten sme mierne prekročili. Plus sme mali výdavky s vnútorným vybavením tejto budovy," ozrejmil.

Rekonštrukcie by sa mali dočkať aj nástupištia. Ako poznamenal Danko, spoločnosť už víziu má, no nie sú to jednoduché riešenia. "Sú to finančne náročné veci, je to nakreslené a záleží na tom, aký bude ďalší vývoj. Zrejme cestujúca verejnosť uvidí nejaké zmeny oproti tomu, čo je teraz," objasnil.

Ako pripomenul primátor Partizánskeho Jozef Božik, autobusová stanica mestu chýbala niekoľko rokov, keďže kedysi SAD tú svoju pôvodnú predala. "Nový majiteľ zainvestoval, ale už sa nepočítalo s takým vybavením pre cestujúcich, na aký boli občania zvyknutí. Preto toto rozhodnutie postaviť súkromnú budovu na pozemku mesta, ktorý sme prenajali na 30 rokov s opciou na ďalších 30, znamená kvalitatívny posun pre všetkých tých, ktorí využívajú autobusovú prepravu. Zároveň je to stavba, ktorá popri štátnej ceste I/64 dotvára krajšiu architektúru mesta. Pridanou hodnotou je aj to, že Partizánske nemuselo vynaložiť ani jedno euro," dodal.

Čakáreň je zatiaľ pre cestujúcu verejnosť otvorená do skorých popoludňajších hodín, čo sa stretlo s nevôľou obyvateľov. Samospráva ako i spoločnosť preto podniknú kroky na to, aby mohla byť budova otvorená dlhšie. To by malo umožniť zriadenie chránenej dielne, prostredníctvom ktorej by občania so zníženou pracovnou schopnosťou zabezpečovali jej stráženie.