Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

V Novákoch sú traja kandidáti na primátora, v Bojniciach štyria

Ilustračné foto Foto: TASR

Komunálne voľby budú 15. novembra.

Nováky/Bojnice 25. septembra (TASR) - O post primátora mesta Nováky sa budú v novembrových komunálnych voľbách uchádzať traja kandidáti, o kreslo poslanca v 11-člennom mestskom zastupiteľstve 54 Nováčanov. Svoj záujem stať sa primátorom Bojníc prejavili štyria kandidáti a o 11 miest v mestskom parlamente zabojuje 47 ľudí.

"Na post primátora Novák kandidujú ako nezávislí geológ Daniel Daniš, manažér Daniel Miklaš a súčasný primátor Dušan Šimka. Do mestského zastupiteľstva kandiduje celkovo 54 ľudí, z toho je 13 nezávislých. Ostatných delegovali politické strany a hnutia,"
informovala dnes TASR Eva Modoryová z nováckej mestskej volebnej komisie.

V Bojniciach majú o primátorskú stoličku záujem štyria kandidáti. "Z toho sú dvaja nezávislí a dvoch nominovali politické strany," uviedol viceprimátor mesta Zdenko Priehoda.

Podľa doterajších informácií sa bude o svoje miesto znovu uchádzať súčasný primátor František Tám (Smer-SD), svoju kandidatúru oznámil aj riaditeľ Strednej odbornej školy v Handlovej Jozef Barborka.

O post poslanca má v Bojniciach záujem 47 kandidátov. "Konkrétne mená zverejní mestská volebná komisia tento týždeň, prípadne začiatkom budúceho," dodal Priehoda.

Komunálne voľby budú 15. novembra.