Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Novorodenecké oddelenie v Bojniciach získalo nový set prístrojov

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Dušan Hein

Moderné zariadenia umožňujú rýchly prístup k novorodencovi, rovnako zvyšujú komfort a bezpečnosť bábätiek, ale nápomocné sú aj pre ošetrujúci personál.

Bojnice 18. januára (TASR) - Na novorodenecké oddelenie Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach pribudlo v týchto dňoch nové prístrojové vybavenie. Set prístrojov zvýši komfort a bezpečnosť bábätiek, informovala hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Radka Križanová.

"Set prístrojov tvorí výhrevné lôžko pre novorodencov, prístroj na vysokoprietokovú kyslíkovú terapiu kontinuálnym pretlakom pre novorodencov a fototerapeutická LED lampa na liečbu novorodeneckej žltačky," konkretizovala Križanová.

Moderné zariadenia podľa nej umožňujú rýchly prístup k novorodencovi, rovnako zvyšujú komfort a bezpečnosť bábätiek, ale nápomocné sú aj pre ošetrujúci personál. Set prístrojov bude nápomocný k zabezpečovaniu vyššieho štandardu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, skonštatoval riaditeľ nemocnice Ivan Gašparovič.

Nové prístrojové vybavenie získala NsP v Bojniciach z projektu Dobré rozprávky, ktorý realizovala spoločnosť Lidl. Obdobné vybavenie pribudlo vo všetkých zdravotníckych zariadeniach na Slovensku, ktoré umožňujú bezplatné pôrody.