Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Eurofondy na jasle možno v Trenčianskom kraji žiadať do 10. septembra

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky (SR) vyhlásilo začiatkom júla 2018 prvú výzvu na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu jaslí.

Trenčín 10. augusta (TASR) – Na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu jaslí v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) je v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) určených z eurofondov 1,4 milióna eur.

Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky (SR) vyhlásilo začiatkom júla 2018 prvú výzvu na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu jaslí. Podľa vedúcej Oddelenia riadenia a koordinácie na Úrade TSK Silvie Kotrhovej sú financie určené pre obecné, mestské a krajské samosprávy, ale i pre neziskové organizácie.

„Pre územie TSK je z európskych peňazí vyčlenených 1,4 milióna eur. Okrem modernizácie a rekonštrukcie už existujúcich jaslí je výzva zameraná aj na budovanie úplne nových zariadení. Podpory sa súčasne dočkajú aj projekty zamerané na zvyšovanie energetickej hospodárnosti budov jednotlivých jaslí," priblížila Kotrhová.

Ako dodala, žiadosti o nenávratný finančný príspevok budú posudzovať dvojkolovo, žiadatelia musia najskôr predložiť formulár projektového zámeru na TSK na Odbor sprostredkovateľského orgánu pre IROP.

„Následne TSK projektový zámer posúdi a vydá žiadateľovi hodnotiacu správu s pozitívnym alebo negatívnym hodnotením. Táto správa je zároveň jednou z povinných príloh žiadostí o príspevok," doplnila Kotrhová s tým, že záujemcovia svoje žiadosti môžu podávať do 10. septembra 2018.