Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

O financie z rozpočtu trenčianskej samosprávy sa uchádza 7 projektov

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/AP

Na uskutočnenie projektov s celkovými výdavkami vo výške viac ako 19.000 eur žiadajú predkladatelia z okresu Myjava 15.000 eur.

Myjava 24. apríla (TASR) – V piatok (20.4.) odprezentovali svoje projekty v rámci druhého ročníka participatívneho-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) predkladatelia z okresu Myjava. TASR informovala Barbora Jánošková z Odboru komunikácie TSK.

Na verejnom zvažovaní sa dostali k slovu predkladatelia siedmich projektov z rôznych oblastí od kultúry cez voľnočasové aktivity až po životné prostredie. Z nich štyria už majú skúsenosti z prvého ročníka rozdeľovanie participatívneho rozpočtu. O rozdelení financií rozhodne verejnosť svojimi hlasmi.

Na uskutočnenie projektov s celkovými výdavkami vo výške viac ako 19.000 eur žiadajú predkladatelia z okresu Myjava 15.000 eur. „Celkovo v rámci participatívneho rozpočtu prišlo na TSK 80 jedinečných projektov z celého kraja. Najväčšie zastúpenie zo zaslaných nápadov v tomto roku majú projekty z oblasti voľnočasových aktivít, športu a kultúry. Aj tento rok župa podporí najlepšie nápady, ktoré vzídu z verejného hlasovania, sumou 99.000 eur," uviedla Jánošková.

Hlasovanie o jednotlivých projektoch spúšťa TSK na svojej webovej stránke od 1. mája a bude trvať do 15. mája. „Výsledky hlasovania TSK zverejní najneskôr do piatich dní odo dňa ukončenia hlasovania na svojom webovom sídle i úradnej tabuli," doplnila pracovníčka TSK.