Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Opitý mladík bez vodičského oprávnenia zavinil v Bánovciach nehodu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mladý chlap jazdil 21. februára popoludní na Svätoplukovej ulici v Bánovciach nad Bebravou na Forde Fiesta, keď pri predchádzaní narazil do auta Ford Mondeo.

Bánovce nad Bebravou 24. februára (TASR) - Obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky "čaká" 22-ročného Lukáša z okresu Bánovce nad Bebravou. "Mladík jazdil 21. februára popoludní na Svätoplukovej ulici v Bánovciach nad Bebravou na Forde Fiesta, keď pri predchádzaní narazil do auta Ford Mondeo, ktoré riadil 28-ročný Milan," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako ďalej uviedla, oboch vodičov dopravní policajti podrobili dychovej skúške. U vodiča Fordu Mondeo bola negatívna, avšak vodič Fiesty nafúkal 0,55 mg/l, čo je v prepočte 1,15 promile alkoholu. "Na vozidlách vznikla škoda asi 1200 eur. Policajti lustráciou v evidenciách ďalej zistili, že Lukáš nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Nakoľko mu nemali čo zadržať, ďalšiu jazdu mu zakázali. Lukáš však šoféroval aj o pár hodín neskôr, keď ho zastavili policajti a opäť podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,79 promile," priblížila.

Mladíka policajti obvinia z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky už v krátkom čase, za tieto skutky mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.