Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Partizánske chce zrekonštruovať strechu na ZŠ Veľká okružná

Na snímke Základná škola počas rekonštrukčných prác v Rosine pri Žiline 19. augusta 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Rekonštrukciu strechy by mala byť dokončená maximálne do troch mesiacov od prevzatia staveniska.

Partizánske 7. septembra (TASR) - Rekonštrukciu strešného plášťa na Základnej škole (ZŠ) Veľká okružná plánuje samospráva Partizánskeho. Na dodávateľa prác, ktorých hodnotu odhadla na viac ako 180.000 eur, už vyhlásila verejnú súťaž.

Projekt, ako vyplýva z oznámenia, ktoré uverejnila radnica vo vestníku verejného obstarávania, rieši rekonštrukciu strechy v rozsahu výmeny pôvodnej strešnej krytiny za plechovú, demontáž jestvujúcich a montáž nových strešných lát. Tiež zosilnenie pásnice strešných väzníkov, zateplenie minerálnou vlnou na stropnej konštrukcii pôvodnej plochej strechy, montáž požiarnych rebríkov a nový bleskozvod. Konkrétne ide o rekonštrukciu strechy na dvoch pavilónoch školy na ploche 2657 štvorcových metrov.

Náklady na realizáciu investície odhadla samospráva mesta na 183.166 eur bez dane z pridanej hodnoty, svoje ponuky môžu záujemcovia predkladať do 21. septembra. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia ponúknutá cena.

Rekonštrukciu strechy, ktorá by mala byť dokončená maximálne do troch mesiacov od prevzatia staveniska, bude Partizánske hradiť zo svojho rozpočtu.