Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami

Centrum okresného mesta Partizánske Foto: Teraz.sk/Monika Voleková

Dohody o partnerstve a spolupráci medzi mestami schválili partizánski mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň. Partnermi Partizánskeho sú už Valašské Meziříčí, Benešov a Svit.

Partizánske 25. augusta (TASR) - Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami. Spolupracovať na viacerých úrovniach bude so srbskou Bajinou Baštou, chorvátskym Vukovarom a poľskými Krapkowicami.

"V prípade miest Vukovar a Krapkowice ide o iniciatívu mesta Partizánske v kontexte aj Česko-Slovenskej Baťovej spoločnosti, pretože aj v Krapkowiciach, aj vo Vukovare firma Baťa realizovala svoju činnosť. V kontexte srbského mesta Bajina Bašta ide o spoluprácu, ktorej iniciátorom bolo toto srbské mesto," ozrejmil primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Bajina Bašta podľa neho úzko spolupracuje s obcou Veľké Ripňany (okres Topoľčany), pričom na jej čele je Jozef Krištof, prezident Únie vojnových veteránov, s ktorou má Partizánske zmluvu o spolupráci. "Tým, že Bajina Bašta hľadala veľkého partnera na úrovni mesta, Veľké Ripňany odporúčali práve Partizánske," doplnil.

Zmluvu o spolupráci by mali predstavitelia Bajiny Bašty a Partizánskeho podpísať na narodeninových oslavách slovenského mesta začiatkom septembra. Dohody o partnerstve a spolupráci medzi mestami schválili partizánski mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň. Partnermi Partizánskeho sú už Valašské Meziříčí, Benešov a Svit.

"Som presvedčený, že Partizánske týmito aktivitami jednoznačne preukázalo, že sme mestom, ktoré má nielen záujem o spoluprácu, ale snaží sa spájať mestá so spoločnou históriou v kontexte Baťu, česko-slovenskej vzájomnosti či so spoločnými vzťahmi prostredníctvom ďalších občianskych združení," dodal Božik.