Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Počet prvákov v Prievidzi by sa oproti vlaňajšku výrazne zmeniť nemal

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zápis detí do ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta bude 2. februára, a to od 9.00 h do 17.00 h v jednotlivých školách.

Prievidza 12. januára (TASR) - Takmer 400 detí zapísali do prvého ročníka siedmich základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza minulý rok ich rodičia. Približne rovnaký počet chlapcov a dievčat, ktoré by mali po prvý raz zasadnúť do lavíc v školskom roku 2015/2016, predpokladá mesto aj v tomto roku. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Zápis detí do ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta bude 2. februára, a to od 9.00 h do 17.00 h v jednotlivých školách. "Na zápis je potrebné priniesť občiansky preukaz rodiča, prípadne zákonného zástupcu dieťaťa a rodný list dieťaťa. Prítomnosť budúceho prváčika na zápise je nevyhnutná," upozornil Ďureje.

V školskom roku 2014/2015 navštevuje 11 materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta celkom 1182 detí, ich počet by sa v budúcom roku podľa Ďurejeho tiež výrazne meniť nemal. Budúcich škôlkarov budú môcť rodičia do MŠ zapísať koncom februára. "Pri zápise rodič alebo zákonný zástupca dieťaťa povinne predloží písomnú žiadosť o prijatie do materskej školy, potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa a občiansky preukaz rodiča alebo zákonného zástupcu," ozrejmil.

Dieťa so špeciálnymi výchovno–vzdelávacími potrebami je možné zapísať do MŠ na Ceste V. Clementisa. V tomto prípade rodič alebo zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave aj písomné vyjadrenie z centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Bližšie informácie k zápisu poskytnú rodičom riaditeľstvá MŠ.