Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

PODOLIE: V Parku miniatúr predstavili tri nové hrady

Na snímke mladá návštevníčka prechádza okolo novovybudovaného modelu Banskobystrickej strážnej veže Vartovky (vľavo). Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do Parku miniatúr pribudli tríbečský Čierny hrad, najvýchodnejší slovenský hrad Tibava a zbierku strážnych veží doplnil model Banskobystrickej vartovky.

Podolie 4. apríla (TASR) – Tri nové modely hradov, pokusy o rekordy a bohatý sprievodný program pripravili počas veľkonočných sviatkov v Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom. TASR informoval majiteľ parku Juraj Hlatký.

"Tohtoročnou novinkou sú dobové rekonštrukcie tríbečského Čierneho hradu, najvýchodnejšieho slovenského hradu Tibava a zbierku strážnych veží doplnil model Banskobystrickej vartovky. K originálnym legendám o hradoch pribudnú na Veľkú noc štyri nové - tajomný príbeh o Čiernom hrade, Beckovskom, Šarišskom hrade a hrade Červený Kameň," priblížil Hlatký s tým, že v piatok (3.4.) v rámci uvedenia nových hradov boli o 10.00 a 14.00 hodine aj dve skupinové komentované prehliadky s podrobným výkladom doplneným práve o nové legendy.

Ako dodal, počas Veľkej noci sa pokúsia vytvoriť rekord v počte šibajúcich pri modeloch hradov, pre deti prichystali tradičné hľadanie veľkonočných vajíčok v parku a súčasťou programu bude aj malá výstavka veľkonočných dekorácií z papiera.

"V tomto roku oživujeme aj rekordy v disciplínach Matúšovho kráľovstva. Každý, kto bude mať chuť, sa môže zapojiť do hodu veľkonočným vajíčkom proti vetru, behu s veľkonočným vajíčkom na lyžici a pľuvnutie hrachu do diaľky," uzavrel Hlatký s tým, že Park miniatúr bude počas veľkonočných sviatkov otvorený denne od 9.00 do 17.00 h.



Tri nové modely hradov, pokusy o rekordy a bohatý sprievodný program pripravili počas veľkonočných sviatkov v Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom. Tohtoročnou novinkou sú dobové rekonštrukcie tríbečského Čierneho hradu, najvýchodnejšieho slovenského hradu Tibava a zbierku strážnych veží doplní model Banskobystrickej strážnej veže Vartovky. K originálnym legendám o hradoch pribudnú na Veľkú noc štyri nové - tajomný príbeh o Čiernom hrade, Beckovskom, Šarišskom hrade a hrade Červený Kameň. Počas Veľkej noci sa pokúsia vytvoriť rekord v počte šibajúcich pri modeloch hradov, pre deti prichystali tradičné hľadanie veľkonočných vajíčok v parku a súčasťou programu bude aj malá výstavka veľkonočných dekorácií z papiera. Na snímke majiteľ parku Juraj Hlatký rozpráva o rozpracovanom modele hradu Slanec. Podolie, 3. apríla 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Tri nové modely hradov, pokusy o rekordy a bohatý sprievodný program pripravili počas veľkonočných sviatkov v Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom. Tohtoročnou novinkou sú dobové rekonštrukcie tríbečského Čierneho hradu, najvýchodnejšieho slovenského hradu Tibava a zbierku strážnych veží doplní model Banskobystrickej strážnej veže Vartovky. K originálnym legendám o hradoch pribudnú na Veľkú noc štyri nové - tajomný príbeh o Čiernom hrade, Beckovskom, Šarišskom hrade a hrade Červený Kameň. Počas Veľkej noci sa pokúsia vytvoriť rekord v počte šibajúcich pri modeloch hradov, pre deti prichystali tradičné hľadanie veľkonočných vajíčok v parku a súčasťou programu bude aj malá výstavka veľkonočných dekorácií z papiera. Na snímke veľkonočný korbáč pripravený na šibanie. Podolie, 3. apríla 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke rozpracovaný model hradu Slanec. Podolie, 3. apríla 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke dračia legenda o Spišskom hrade (v pozadí). Podolie, 3. apríla 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke detaily nového modelu Čierneho hradu. Podolie, 3. apríla 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa



Na snímke veľkonočné vajíčko ukryté medzi modelmi hradov.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke model hradu Beckov s dračou legendou.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke nový model hradu Tibava.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na snímke nový model Čierny hrad.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa