Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Policajti v Skačanoch našli v dome marihuanu i prerobenú zbraň

Zo zločinov nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, ako i nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil 24. januára 2015 policajný vyšetrovateľ z Partizánskeho 23-ročného Tomáša z toho istého okresu. U obvineného Tomáša kriminalisti pri domovej prehliadke v Skačanoch 23. januára 2015 našli drogy a podomácky prerobenú zbraň. Na snímke podomácky prerobená zbraň. Foto: TASR

Zo viacerých zločinov vyšetrovateľ obvinil 23-ročného Tomáša.

Skačany 27. januára (TASR) - Zo zločinov nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, ako i nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil 24. januára policajný vyšetrovateľ z Partizánskeho 23-ročného Tomáša z toho istého okresu. U obvineného Tomáša kriminalisti pri domovej prehliadke v Skačanoch 23. januára našli drogy a podomácky prerobenú zbraň. TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Okrem Tomáša boli počas prehliadky zadržané aj ďalšie dve osoby. Policajti pri prehliadke v dome našli omamnú látku - marihuanu, Tomáš sa im pritom tiež priznal, že má doma pištoľ. Policajti uvedenú zbraň našli, bola podomácky prerobená, mala tlmič aj ďalekohľad. Podľa predbežného odborného vyjadrenia znalca z oddelenia balistiky Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ zaistená zbraň vykazovala neoprávnený zásah domácej výroby, to znamená, že je plne funkčná a podlieha evidencii a povoľovaciemu konaniu," uviedla Antalová.

Ako pokračovala, jeden z mužov, ktorý sa v čase prehliadky nachádzal u obvineného Tomáša, spozoroval policajtov, keď fajčil na balkóne. "Keďže vedel, že v dome je marihuana, chcel sa jej narýchlo zbaviť, a to tak, že ju hodil cez plot do dvora susedovi. Jeho konanie však policajti videli. Z množstva zaistenej marihuany by sa dalo vyrobiť viac ako 500 obvykle jednorazových dávok drogy," priblížila hovorkyňa.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného, ktoré sudca Okresného súdu v Partizánskom aj potvrdil. "Tomášovi za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Antalová.