Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V prípade štvormesačného dieťaťa obvinila polícia jeho otca

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa vyšetrovania otec Miroslav prebaľoval svojho syna, potom ho na necelé tri minúty ponechal na prebaľovacom pulte a šiel po plienku. Keď sa po chvíľke vrátil k synovi, ležal na zemi, kam spadol.

Prievidza 22. septembra (TASR) - V súvislosti s prípadom štvormesačného bábätka z Prievidze, ktoré od 18. septembra leží v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície 20. septembra obvinil z prečinu ublíženia na zdraví 43-ročného Miroslava z Prievidze. TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Trestné oznámenie v súvislosti s klinickou smrťou štvormesačného dieťaťa prijala polícia v Prievidzi vo štvrtok 18. septembra. Ešte v ten istý deň neskoro večer zadržali policajti podozrivých, a to rodičov dieťaťa.

"Po podaní trestného oznámenia prievidzskí policajti venovali celej udalosti maximálnu pozornosť a okamžite začalo vyšetrovanie tejto mimoriadne smutnej udalosti. V sobotu (20. 9.) popoludní bola zo zadržania prepustená matka dieťaťa. Súčasná dôkazná situácia neumožnila zadržiavať matku kojenca dlhšie," uviedla k prípadu Antalová.

Spresnila, že podľa doterajšieho vyšetrovania otec Miroslav v stredu 17. septembra dopoludnia prebaľoval svojho malého syna, následne ho na necelé tri minúty ponechal na prebaľovacom pulte, ktorý bol uložený na práčke a šiel po plienku. "Keď sa po chvíľke vrátil k synčekovi, tento ležal na zemi, kam spadol. Na zemi bola aj podložka, na ktorej ležal. Dieťa troška plakalo, ale po chvíli sa upokojilo. Nakoľko nemalo na sebe žiadne viditeľné zranenia, tak nevolal rýchlu pomoc. Vo večerných hodinách dieťa prestalo dýchať. Vtedy rodičia privolali rýchlu pomoc," priblížila.

Hovorkyňa ďalej informovala, že vyšetrovateľ zabezpečil lekárske správy k zdravotnému stavu dieťaťa, relevantné písomnosti z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a vypočul podozrivých a svedkov v uvedenej veci. "Obvinený Miroslav a matka dieťatka nie sú pre políciu neznámi. Obaja boli v minulosti obvinení z drogovej trestnej činnosti," objasnila s tým, že policajti preverovali na základe anonymných podnetov situáciu v rodine vo vzťahu k maloletým deťom, nakoľko o oboch rodičov bolo známe, že sú drogovo závislí a zistili, že napriek tomu o deti bolo riadne postarané, boli čisté a neboli zanedbané.

"Nakoľko v uvedenej veci prebieha naďalej intenzívne policajné vyšetrovanie, nebudeme poskytovať až do ukončenia vyšetrovania viac informácií," uzavrela Antalová.