Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Hľadajú svedkov nehody v Drietome, kde autozrazilo chodkyňu

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

V súvislosti s uvedenou nehodou začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom neposkytnutia prvej pomoci.

Drietoma 28. apríla (TASR) - Policajti z Trenčína žiadajú o pomoc svedkov dopravnej nehody, ku ktorej došlo 24. apríla o 23.20 h na ceste I/50 v Drietome v okrese Trenčín. Doposiaľ neznámy vodič tam na aute Citroën zrazil chodkyňu, ktorá následkom zrážky utrpela ťažké poranenia. Informovala o tom dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Po uvedenej ceste prechádzala 66-ročná Mária zľava doprava, z pohľadu vodiča, keď do nej po prejdení cesty na pravom okraji vozovky narazilo pravou prednou časťou vozidlo, ktoré jazdilo od hraníc s Českou republikou smerom na Bánovce nad Bebravou. Policajti podľa stôp z miesta dopravnej nehody a ďalším šetrením zistili, že ide o vozidlo Citroën C-Elysée, rok výroby 2012 bledomodrej farby, katalógový názov modrá Teles M," uviedla Antalová.

Ozrejmila, že chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela zranenia, ktoré si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú viac ako štyri mesiace liečenia. Neznámy vodič po zrážke na mieste dopravnej nehody nezostal, neposkytol zranenej žene prvú pomoc a ušiel na neznáme miesto. "Polícia žiada svedkov uvedenej dopravnej nehody, aby sa prihlásili na Okresný dopravný inšpektorát v Trenčíne. Taktiež žiadame verejnosť o pomoc pri zistení vozidla Citroën C-Elysée a jeho vodiča. Toto vozidlo po náraze do chodkyne nemá pravé spätné zrkadlo," vyzvala Antalová s tým, že svedkovia dopravnej nehody môžu akékoľvek informácie k vodičovi a uvedenému vozidlu poskytnúť na telefónnom čísle 096120 3510, prípadne na policajnú linku 158.