Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Mladý vodič z okresu Partizánske chcel zraziť policajta

Ilustračné foto Foto: TASR

Ako ďalej uviedla, vodič Felicie následne ušiel, policajti ho okamžite začali prenasledovať. Podarilo sa im ho však nájsť a obmedziť mu osobnú slobodu.

Partizánske 24. februára (TASR) - Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa obvinila vyšetrovateľka kriminálnej polície 21-ročného Pavla okresu Partizánske. "Policajti z Partizánskeho 22. februára o 21.44 h na ceste od Bošian, smerom na Skýcov, predpísaným spôsobom zastavovali prichádzajúce vozidlo Škoda Felicia. Keď sa vodič tohto auta približoval k hliadke, náhle zaradil a vozidlom si to namieril priamo na jedného z policajtov. Ten, aby ho auto nezrazilo, musel uskočiť," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako ďalej uviedla, vodič Felicie následne ušiel, policajti ho okamžite začali prenasledovať. Podarilo sa im ho však nájsť a obmedziť mu osobnú slobodu. "Podozrivý sa pred polnocou podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,13 mg/l vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 0,27 promile. Ďalším šetrením policajti zistili, že Pavlovi Okresný súd v Partizánskom od decembra minulého roka uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá," ozrejmila. Obvinenému za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.