Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Trenčiansky kraj

Že ho hanba nefacká: Podvodník pripravil starenku o takmer 20.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Doposiaľ neznámy muž zatelefonoval v pondelok (4. 9.) nadránom na pevnú linku 83-ročnej ženy a oznámil jej, že jej vnuk mal autonehodu, pri ktorej zranil šesťročné dieťa.

Považská Bystrica 6. septembra (TASR) - Vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie za prečin podvodu. Neznámy muž podvodom vylákal od 83-ročnej ženy z Považskobystrického okresu 19.500 eur.

Ako dnes TASR informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, doposiaľ neznámy muž zatelefonoval v pondelok (4. 9.) nadránom na pevnú linku 83-ročnej ženy a oznámil jej, že jej vnuk mal autonehodu, pri ktorej zranil šesťročné dieťa. V telefonáte sa žene predstavil ako doktor Slávik a povedal jej, že o výsledku vyšetrenia ju bude následne informovať.

„Približne o 30 minút neskôr neznámy muž zavolal žene a oznámil jej, že vnuk je v poriadku. Následne asi o 3.00 hodine opäť kontaktoval ženu a povedal jej, že jej vnuk pri autonehode zranil dieťa, ktoré potrebuje prevoz vrtuľníkom do Bratislavy. Jej vnuk sa podľa neho dohodol s otcom dieťaťa, že ak prevoz zaplatí, nedajú ho na súd. Muž sa opýtal ženy koľko má peňazí doma a tá mu povedala že 15.000 eur. Povedal jej, že je to málo a musí ešte zohnať 4500 eur. Následne sa dohodli, že pre peniaze príde k nej domov. Poškodená žena vydala neznámemu mužovi doma v kuchyni 15.000 eur a ráno vložila na účet, ktorý jej nadiktoval neznámy muž, 4500 eur,“ doplnil Kudlička.