Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Pôrodnica nemocnice v Partizánskom prešla obnovou za 50.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Cieľom týchto aktivít je zvýšiť počet pôrodov z priemerných 400 na 500 ročne.

Partizánske 7. októbra (TASR) - Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie (GPO) nemocnice v Partizánskom prešlo obnovou. V jeho celých priestoroch sa zrekonštruovali podlahy a maľovka, v izbách boli vymenené všetky lôžka za nové, pribudol nový nábytok a doplnilo sa hygienické zázemie pre najmenšie deti. Na oddelení pribudla tiež nová gynekologicko-pôrodnícka ambulancia. Celkové investície do obnovy oddelenia si vyžiadali 50.000 eur. Informoval o tom Tomáš Kráľ, hovorca akciovej spoločnosti Svet zdravia, ktorá má nemocnicu v prenájme od mesta.

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo zvýšiť komfort našich mamičiek a ich novonarodených detí. Vďaka integrácii nových trendov je partizánska nemocnica pripravená poskytovať služby modernej a k deťom priateľskej pôrodnice pre celý širší región," zdôraznil riaditeľ zdravotníckeho zariadenia Michal Orihel.

Pôrodnica sa súčasne prihlásila do programu Baby Friendly Hospital (BFH), čo je globálny program UNICEF s cieľom podporovať na Slovensku zdravý vývin detí aj matiek. Cieľom týchto aktivít je zvýšiť počet pôrodov z priemerných 400 na 500 ročne. Podstatou programu je transformácia pôrodníc na moderné nemocnice priateľské k deťom a matkám. Nemocnica poskytuje tiež pacientom výživové poradenstvo, ktoré môžu využiť aj tehotné ženy a mamičky po pôrode.

V súčasnosti má GPO v Partizánskom pre gynekologické pacientky a mamičky s deťmi k dispozícii tri nadštandardné izby, päť dvojposteľových, jednu jednoposteľovú a trojposteľovú izbu. Všetky izby podporujú takzvaný rooming in, teda umiestnenie zdravej matky – šestonedieľky a fyziologicky zdravého novorodenca v jednej izbe v ich bezprostrednej vzájomnej blízkosti.