Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Premiérový deň v Čereňanoch ponúkol kultúru i pečeného býka

Čereňania oslávili deň svojej obce. Podujatie malo v sobotu 3. októbra 2015 v Čereňanoch v okrese Prievidza svoju premiéru a ponúklo kultúrny program i gastronomickú špecialitu v podobe pečeného býka. Na jeseň budúceho roka by sa malo rozšíriť o obecný jarmok. Na snímke pečený býk. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Celodenné podujatie bolo rozdelené na dopoludňajší program pre pozvaných hostí, v rámci ktorého sa predstavili miestni poľovníci i bojnickí sokoliari so svojimi dravcami.

Čereňany 4. októbra (TASR) - Čereňania oslávili deň svojej obce. Podujatie malo v sobotu (3.10.) v Čereňanoch v okrese Prievidza svoju premiéru a ponúklo kultúrny program i gastronomickú špecialitu v podobe pečeného býka. Na jeseň budúceho roka by sa malo rozšíriť o obecný jarmok.

Čereňanská samospráva, ako ozrejmil pre TASR starosta Ján Mokrý, má zámer počas roka sa sústrediť na štyri nosné obecné akcie, na ktorých by sa stretli obyvatelia i rodáci obce. "Už v piatok 2. októbra sme organizovali tekvicový sprievod, na ktorom sa zúčastnilo približne 220 detí s rodičmi. Spravili sme im čaj, dostali lízanky, keksíky. Takisto do toho zapadá aj táto akcia. Robili sme gulášovačku čereňaniansku, hodový program v amfiteátri a práve na jeseň by som chcel organizovať takéto jesenné slávnosti, ktoré by som chcel do budúcna spraviť ako čereniansky jarmok," priblížil. Podľa jeho ďalších slov na prvom ročníku Dňa obce Čereňany samospráva ako organizátor trénovala, a to aj v rámci programu, ktorý ponúkne v budúcich ročníkoch.



Celodenné podujatie bolo rozdelené na dopoludňajší program pre pozvaných hostí, v rámci ktorého sa predstavili miestni poľovníci i bojnickí sokoliari so svojimi dravcami. Jeho súčasťou bola aj svätá omša pri kaplnke sv. Huberta, ktorú celebroval kňaz Jozef Poláček. Popoludnie spestril verejnosti koncert kapiel Progres, Dua Aramis, Beťárov. Návštevníci mohli ochutnať držkovú polievku, guláš, kapustnicu či pečeného býka.