Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri obecnom úrade v Šútovciach postavia multifunkčné ihrisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Predpokladané náklady na výstavbu ihriska obec odhadla na 75.500 eur bez dane z pridanej hodnoty, výsledná suma by mala byť nižšia.

Šútovce 14. septembra (TASR) - V Šútovciach v okrese Prievidza postavia v dohľadnej dobe multifunkčné ihrisko. Stáť by malo na existujúcej hracej ploche pri obecnom úrade, obec už na jeho výstavbu vyhlásila aj verejné obstarávanie. TASR o tom informoval starosta Šútoviec Miroslav Rajčo.

"Ihrisko bude mať rozmery 33 x 18 metrov s umelým trávnatým povrchom, ako i mantinelmi a ochrannými sieťami," uviedol Rajčo.

Proces verejného obstarávania, ako ďalej ozrejmil, je vo finálnej fáze, s budovaním plochy by sa malo podľa jeho odhadov začať do dvoch až troch týždňov, pričom dokončená by mala byť za asi mesiac a pol.

Predpokladané náklady na výstavbu ihriska obec odhadla na 75.500 eur bez dane z pridanej hodnoty, výsledná suma by mala byť nižšia. Financovať ho bude z dotácie od Úradu vlády SR vo výške 40.000 eur, vlastných zdrojov, ako i krátkodobého úveru zo špecializovanej banky, ktorý má už predschválený.