Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri požiari v dome v Moravskom Lieskovom sa zranila jedna osoba

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Požiar zasiahol osobné motorové vozidlo čiastočne zaparkované v garáži rodinného domu, ktorá bola taktiež zasiahnutá požiarom. Rodinný dom bol silno zadymený a vo vnútri sa nachádzala jedna osoba.

Moravské Lieskové 23. novembra (TASR) - V Moravskom Lieskovom (okres Nové Mesto nad Váhom) horelo vo štvrtok (22.11.) večer osobné auto. Pri požiari, ktorý sa rozšíril i na garáž, kde auto stálo, zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Nového Mesta nad Váhom s jedným kusom techniky, informoval v piatok TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Požiar zasiahol osobné motorové vozidlo čiastočne zaparkované v garáži rodinného domu, ktorá bola taktiež zasiahnutá požiarom. Rodinný dom bol silno zadymený a vo vnútri sa nachádzala jedna osoba. "Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch postupne nasadili za účelom lokalizácie požiaru dva hasebné prúdy a súčasne jeden príslušník HaZZ vyviedol osobu, ktorá bola intoxikovaná splodinami horenia z postihnutého objektu," opísal Petrík.

Na miesto udalosti sa podľa neho následne dostavili aj šiesti členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Moravské Lieskové s technikou Iveco Daily, ktorí profesionálnym hasičom asistovali pri hasebných prácach. "Následne dvaja príslušníci HaZZ vykonali prieskum vnútorných priestorov postihnutého domu, ktorý postupne prirodzeným spôsobom odvetrali. Krátko pred 19.00 h večer bol požiar zlikvidovaný," doplnil s tým, že príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.