Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Priestranstvá v Považskej Bystrici bude monitorovať až 47 kamier

Ilustračná fotografia. Foto: TASR – Milan Kapusta

Mestská polícia pripravila aj ďalšie projekty, aby sa kamerový systém mohol rozšíriť o ďalšie lokality.

Považská Bystrica 18. decembra (TASR) – Do konca tohto roku bude verejné priestranstvá v Považskej Bystrici monitorovať 47 kamier kamerového systému mestskej polície. Medziročne ich v meste pribudlo 18.

Podľa náčelníka považskobystrickej mestskej polície Juraja Lieskovského sa kamerový systém podarilo rozšíriť vďaka dotácii z Úradu vlády SR, ale aj financiám, ktoré mestské zastupiteľstvo uvoľnilo z rozpočtu mesta.

„Mesto máme prepojené od Tatranskej až po Nemocničnú ulicu, čo je hlavný ťah. Darí sa nám kamery umiestňovať aj do bočných ulíc. Kamerový systém musí byť prepojený. Potom môžeme monitorovať pohyb, informovať hliadky a vyslať ich v rámci služobného zákroku do danej lokality,“
uviedol Lieskovský.

Koncom roka 2016 bola Mestská polícia v Považskej Bystrici úspešná v projekte o ďalšie rozšírenie kamerového systému. Získali naň dotáciu vo výške 15.000 eur, pričom mesto zaplatilo spoluúčasť sumou 4616 eur. V tomto roku sa kamerový systém rozhodli podporiť aj poslanci uvoľnením čiastky 20.400 eur z rozpočtu mesta práve na tento účel.

„Systém nie je len o samotných kamerách, ale týka sa aj vnútornej techniky, serverov, počítačov, monitorov. To všetko sa obnovovalo z pridelených financií. Do konca roka budeme mať 47 kamier a je nevyhnutné, aby ich systém utiahol. Z celkového počtu máme 15 infrakamier, ktoré sú výborné v noci, a preto sme ich rozmiestnili do lokalít, kde je slabšie alebo žiadne osvetlenie,“
doplnil náčelník mestskej polície.

Mestská polícia pripravila ďalšie projekty, aby sa kamerový systém mohol rozšíriť o ďalšie lokality. „Chceme sa zamerať na únikové trasy z mesta. Vzhľadom na množstvo krádeží motorových vozidiel chceme monitorovať prichádzajúce a odchádzajúce autá. Pôjde o lepšie kamery, ktoré zachytia vozidlá a ich evidenčné čísla až do rýchlosti 200 kilometrov za hodinu,“ uzavrel Lieskovský.