Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Ďalšie vybrané ulice v Prievidzi budú jednosmerné

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Radnica k zmene organizácie dopravy pristúpila ešte v polovici decembra minulého roka na uliciach L. Stančeka a A. Mišúta.

Prievidza 15. marca (TASR) - Samospráva Prievidze v marci dokončí projekt zmeny organizácie dopravy na vybraných uliciach. Jednosmerné budú od pondelka 18. marca ulice J. Kollára, T. Milkina, J. Červeňa, J. G. Tajovského, Š. Závodníka, R. Jašíka a Májová ulica v lokalitách s individuálnou bytovou výstavbou. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Radnica k zmene organizácie dopravy pristúpila ešte v polovici decembra minulého roka na uliciach L. Stančeka a A. Mišúta. Urobila tak po odbornom spracovaní projektantmi a schválení dopravným inšpektorátom. V projekte teraz pokračuje na ďalších vybraných uliciach.

"V kontexte tzv. chodníkovej novely sme zjednosmernením vybraných ulíc sledovali možnosť parkovania vozidiel v súlade s platnou legislatívou," pripomenula Krajčiová. Zároveň touto úpravou mesto podľa nej zvýši bezpečnosť a plynulosť premávky a zníži kolízne body na križovatkách.

Mesto o pripravovanej zmene informovalo obyvateľov na svojich stránkach, ale aj prostredníctvom informačných letákov s aktuálnou dopravnou mapou.