Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Špeciálnym hosťom Dňa mestskej polície bude poručík K. Hůrka

Lukáš Latinák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Špeciálnym hosťom Dňa mestskej polície v Prievidzi bude herec Lukáš Latinák ako poručík Karol Hůrka.

Prievidza 28. mája (TASR) - Viac ako 30 bezpečnostných, hasičských a záchranných zložiek, ale i letecké a vojenské historické kluby, súkromné firmy a občianske združenia, ktoré sa zaoberajú problematikou bezpečnosti, sa predstaví na Dni mestskej polície, ozbrojených a záchranných zložiek. Už 11. ročník deťmi obľúbeného podujatia bude v piatok 30. mája od 9.00 h do 14.00 h na letisku v Prievidzi.

Ako informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje, deti i dospelí sa môžu tešiť na techniku, ktorú používajú policajti, hasiči či záchranári pri ich práci, ale aj na dynamické ukážky nielen na zemi i vo vzduchu. "Dospelí návštevníci sa tiež budú môcť počas celého dňa tradične zúčastniť aj na odbere krvi, ktorý organizuje Slovenský Červený kríž prostredníctvom mobilnej odberovej jednotky Národnej transfúznej služby SR," doplnil.

Špeciálnym hosťom Dňa mestskej polície, ozbrojených a záchranných zložiek, ktorý sa koná pod záštitou primátorky Prievidze Kataríny Macháčkovej a náčelníka Mestskej polície (MsP) Prievidza Ľubomíra Pomajba, bude herec Lukáš Latinák ako poručík Karol Hůrka.

Podujatie, ktoré patrí k najväčším svojho druhu na Slovensku, pred 11 rokmi pripravila MsP v Prievidzi, aby prezentovala svoju činnosť na verejnosti. Postupne ho rozšírila aj o prezentáciu ostatných policajných a záchranných zložiek a Ozbrojených síl SR.