Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Predvianočné obdobie v Prievidzi opäť oživia trhy i ľadová plocha

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Do Prievidze zavíta po prvý raz i vianočný kamión, ktorý pred Meštianskym domom zaparkuje 13. decembra o 16.00 h.

Prievidza 23. novembra (TASR) - Predvianočné obdobie v Prievidzi oživia trhy aj ľadová plocha. Súbor podujatí Vianoce v meste prinesie do centra na Námestie slobody i kultúrny program, ktorý vyvrcholí novoročnými oslavami, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Aj tento rok mesto pripravilo pre obyvateľov mobilnú ľadovú plochu, ktorú spustí 5. decembra. Klzisko bude pre verejnosť otvorené denne v čase od 8.00 h do 21.00 h, aj počas sviatkov. Využiť ho budú môcť záujemcovia bezplatne," uviedol hovorca mesta.

Od 13. do 22. decembra bude Námestie slobody patriť i vianočným trhom. V centre bude rozmiestnených celkovo 57 predajných stánkov. "Návštevníci budú mať možnosť vybrať si z vianočných ozdôb a dekorácií, sviečok, výrobkov z medu, drevených vyrezávaných výrobkov, keramiky, ručne vyrábaných látkových drobností, hračiek, ale aj detského textilu so zimným motívom, pletených ponožiek, čiapok a ďalšieho sortimentu, ktorý je pred Vianocami obľúbený ako kožená galantéria, peňaženky, keramické hrnčeky," priblížil Ďureje. 

Chýbať nebude podľa neho ani občerstvenie v podobe teplých jedál, medovníkov, cukroviniek, vianočného punču a vareného vína. Stánky s občerstvením budú na vianočných trhov k dispozícii záujemcom od 8.00 h do 21.00 h a stánky so spotrebným tovarom budú otvorené od 8.00 h do 19.00 h. "Pre návštevníkov pripravujeme v spolupráci s jedným z kníhkupectiev i novinku, a to pojazdnú predajňu kníh, ktorá bude 7. decembra ponúkať bohatý sortiment kníh v štylizovanej obývačke v centre mesta," doplnil hovorca mesta.

Nakúpiť si ručne vyrábané darčeky budú môcť záujemcovia podľa neho aj na vianočnom blšom trhu, ktorý sa v centre uskutoční 8. decembra od 10.00 h do 13.00 h.

Do Prievidze zavíta po prvý raz i vianočný kamión, ktorý pred Meštianskym domom zaparkuje 13. decembra o 16.00 h. "V rámci programu vystúpia v krátkych sekvenciách žiaci prievidzských materských a základných škôl, ako aj Základnej umeleckej školy. L. Stančeka. Vianočný kamión bude mať charitatívny rozmer. Výťažok z predaja suvenírov a pamiatkových predmetov poputuje do prievidzskej neziskovej organizácie Harmónia," ozrejmil Ďureje.

Mesto v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom pripravili i kultúrny program, ktorý začne 12. decembra podujatím Slovensko spieva koledy. Od 15. až do 23. decembra sa zase na námestí predstavia miestne spevácke skupiny a zbory, žiaci umeleckých a základných škôl či folkloristi. Chýbať nebude ani tradičný výlov kaprov a skauti, ktorí do Prievidze prinesú Betlehemské svetlo.

Posledný deň starého roku budú môcť obyvatelia stráviť na silvestrovskej zabíjačke, ktorá bude od 10.00 h do 13.00 h. Zábava na námestí sa zase začne o 22.00 h a potrvá do 02.00 h, zabávať návštevníkov bude DJ Kajo, chýbať nebudú ani súťaže a o polnoci hudobný ohňostroj.