Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Krajský súd bude v stredu rozhodovať o vydávacej väzbe na Máriu K.

Slovenka Mária K., (druhá zľava) prichádza v sprievode polície na súd v Trenčíne, 10. apríla 2014. Foto: TASR/Gabriela Tyuchová

Slovenka je podozrivá z vraždy britského podnikateľa v letovisku v Španielsku.

Trenčín 6. mája (TASR) - Krajský súd (KS) v Trenčíne bude v stredu 7. mája rozhodovať o vydávacej väzbe na Slovenku Máriu K., ktorá je podozrivá z vraždy britského podnikateľa v letovisku v Španielsku. Návrh na vzatie do vydávacej väzby podala na Krajský súd v Trenčíne trenčianska Krajská prokuratúra.

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý, originál európskeho zatýkacieho rozkazu Mestského súdu Estepona v Španielskom kráľovstve doručili prokuratúre 2. mája. Vo veci sa podľa neho bude postupovať podľa ustanovení zákona o európskom zatýkacom rozkaze.

Mária K. bola na základe rozhodnutia KS od 10. apríla v predbežnej väzbe. Jej účelom bolo zabezpečiť prítomnosť zadržanej osoby na území Slovenskej republiky, kým štát, ktorý má záujem o jej vydanie, nepredloží žiadosť o vydanie. Podľa sudcu existovala obava, že pokiaľ by bola ponechaná na slobode, mohlo by dôjsť k zmareniu vydávacieho konania. Mária K. je v Španielsku obvinená z vraždy, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na desať až 25 rokov.