Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Staronová primátorka Prievidze chce pokračovať v začatej práci

Primátorka Prievidze Katarína Macháčková. Foto: TASR/Pavol Remiáš

Katarína Macháčková bude so svojím tímom pokračovať v lobingu týkajúcom sa obchvatu mesta, rýchlostnej cesty R2, dopravnej infraštruktúry, keďže aj to sú veci, ktoré Prievidzu trápia.

Prievidza 9. decembra (TASR) - Pokračovať v začatých projektoch a práci, ale i priniesť investora do priemyselného parku chce staronová primátorka Prievidze Katarína Macháčková (Sieť), ktorá dnes zložila svoj sľub na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) Prievidze. Sľub zložilo aj 25 poslancov, ktorí budú nasledujúce štyri roky zastupovať v mestskom parlamente obyvateľov okresného mesta.

"Chceme nadviazať na všetko to dobré, čo sa nám v meste podarilo vybudovať a na čom sme stavali. Predovšetkým je to znižovanie zadlženosti mesta, popritom plnenie základných potrieb a budovanie základných vecí, ktoré od nás v meste obyvatelia očakávajú. Za tie považujeme cesty, chodníky, parkovacie miesta, oddychové či športové zóny. Najväčšiu osobnú výzvu vidím v príchode investora do nášho priemyselného parku, ktorá sa mi nepodarila naplniť v prvom období, takže verím, že toto nadchádzajúce obdobie prinesie aj splnenie tohto očakávania," uviedla primátorka mesta Katarína Macháčková.

Obchvat mesta

Doplnila, že zároveň bude so svojím tímom pokračovať v lobingu týkajúcom sa obchvatu mesta, rýchlostnej cesty R2, dopravnej infraštruktúry, keďže aj to sú veci, ktoré Prievidzu trápia. "Máme pripravené aj také nové myšlienky. Chceme dobudovať technické služby mesta, zväčšiť rozsah komunálnych služieb, okrem toho máme pripravenú myšlienku týkajúcu sa správy majetku mesta, že by sme možno rozvinuli podnikateľské aktivity tejto spoločnosti a ponúkli by sme občanom ďalšiu novú službu, a to správu bytových a nebytových priestorov," ozrejmila.

Zástupca primátorky sa nezmení

Na poste zástupcu primátorky mesta zmena nenastala, Macháčková ponechala v tejto funkcii Ľuboša Maxinu (Sieť). Oproti predošlému volebnému obdobiu bude namiesto 31 poslancov sedieť v MsZ 25. Z nich 15 obhájilo svoj post a 10 je nových. Väčšinu v zastupiteľstve má Sieť, a to 14 poslancov, štyria sú za Smer-SD, jeden za KDH a šesť je nezávislých. Macháčková dnes všetkým zástupcom obyvateľov vo svojom príhovore ponúkla aj možnosť spolupráce.

Zmeny v komisiách

Zmeny nastali v komisiách pri MsZ, po novom ich bude oproti siedmim päť. Ako vysvetlila primátorka, jednak sa tým dosiahne aj istá úspora, ale hlavne išlo vedeniu mesta o ich funkčnosť. "Aj ten praktický život nám počas štyroch rokov ukázal, ktoré komisie majú význam, a kde je vhodné posilniť to obsadenie, naopak, ktorá komisia nemala dostatok materiálov. Veľmi efektívne sme sa na túto vec pozreli a snažili sme sa, aby každý poslanec pracoval v jednej komisii. Budú tam aj neposlanci - odborníci, v takej primeranej miere," dodala.

Ďalej sa zmeny dotknú aj Mestskej rady, noví poslanci dnes schválili, že v nej bude sedem namiesto deviatich členov.