Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Súčasťou osláv výročia SNP v Prievidzi bude po prvý raz i vatra

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Súčasťou osláv v Prievidzi bude v tento deň popoludní i pietny akt kladenia vencov pri pomníku padlých v SNP na Námestí slobody.

Prievidza 15. augusta (TASR)- Súčasťou osláv výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Prievidzi bude po prvý raz i zapálenie vatry. Oheň sa rozhorí 28. augusta, v predvečer 73. výročia SNP, a to na Mariánskom vŕšku.

Súčasťou osláv v Prievidzi bude v tento deň popoludní i pietny akt kladenia vencov pri pomníku padlých v SNP na Námestí slobody. Program na Mariánskom vŕšku od 18.00 h zase ponúkne okrem zapálenia vatry i vystúpenie sokoliarov Aquila z Bojníc, ktorí predvedú svoje dravce, hudobno-humoristické vystúpenie skupiny Drišľak, ohňovú šou v podaní sokoliarov Aquila a premietanie slovenských filmov s tematikou SNP na veľkoplošnom plátne - Vlčie diery a Kapitán Dabač. Chýbať nebudú ani detské atrakcie a stánky s občerstvením.

Podujatie pripravilo mesto Prievidza v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom (KaSS) v Prievidzi. TASR informovala Nina Pekárová z KaSS.