Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Technické služby Prievidza začali s výsadbou kvetín v meste

Na snímke kvitnúce narcisy. Foto: TASR - Dano Veselský

Mesto má v pláne vysadiť aj nový kruhový objazd pri obchodných domoch na Nábrežnej ulici, kde sa zameria skôr na trvalkovú výsadbu.

Prievidza 13. marca (TASR) - Pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) začali v týchto dňoch s výsadbou kvetín v rôznych lokalitách mesta. Aj v tomto roku budú jej súčasťou závesné kvetináče a kvetinové pyramídy na námestiach. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"TSMPD ako v minulom roku, aj tento rok plánujú mechanizovanú výsadbu ľalií na ploche 250 štvorcových metrov v lokalite sídliska Kopanice, v Necpaloch, na Ulici M. R. Štefánika a na Triede A. Hlinku pri kruhovom objazde," priblížila Silvia Masariková z TSMPD.

Mesto má v pláne vysadiť aj nový kruhový objazd pri obchodných domoch na Nábrežnej ulici, kde sa zameria skôr na trvalkovú výsadbu. Tá bude pozostávať z okrasných tráv a pôdopokryvných drevín. "Doplnené budú kvitnúcimi trvalkami, ako sú echinacea, rudbekia, margaréta šarlátová, stračonôžka či lupina," ozrejmila Krajčiová.

Technické služby podľa nej začnú kvety v tejto lokalite vysádzať postupne od apríla do júla v závislosti od dostupnosti rastlinného materiálu a klimatických podmienok. "Kruhový objazd bude lemovaný plazivým skalníkom, čím dôjde k spevneniu okrajov a zasype sa drobným andezitom," dodala.