Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Telocvičňu na škole v Bojniciach kompletne zrekonštruovali

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Škola v tomto kalendárnom roku zabezpečila okrem rekonštrukcie telocvične i vymaľovanie školskej jedálne a výmenu svietidiel v MŠ.

Bojnice 4. októbra (TASR)- Kompletne zrekonštruovanú telocvičňu môžu od pondelka (3. 10.) využívať žiaci Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) v Bojniciach. Na výmenu palubovky či radiátorov získala škola peniaze z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR, ďalšími prispelo mesto, samotná vzdelávacia inštitúcia i sponzori.

Telocvičňa má po novom novú palubovku namiesto starých parkiet, radiátory, práce zahŕňali novú výmaľbu stien, tiež odizolovanie západnej steny budovy, náter kovových prvkov. Škola chce ešte v najbližšom období vymeniť aj dvere na náraďovni a vstupe do telocvične.

S prácami na rekonštrukcii telocvične, ako priblížila riaditeľka ZŠ s MŠ v Bojniciach Eva Rybárová, začal dodávateľ v auguste a robil celý september. "Mali sme to šťastie, že bolo pekné počasie, takže deti boli vonku," poznamenala.

Rekonštrukciu telocvične financovala škola z viacerých zdrojov. "V prvom rade 35.000 eur sme dostali z ministerstva školstva na riešenie havarijného stavu telocvične, samozrejme, pomohlo nám aj mesto s čiastkou 7000 eur na výmenu radiátorov, no a potom aj z vlastných a sponzorských prostriedkov, a to vymaľovanie, odizolovanie," konkretizovala Rybárová.

Škola v tomto kalendárnom roku zabezpečila okrem rekonštrukcie telocvične i vymaľovanie školskej jedálne, výmenu svietidiel v MŠ. "Na dvor nám pribudol nový altánok aj s pohyblivými schodmi a ešte v jarných mesiacoch sme zrekonštruovali nanovo sociálne zariadenie a šatňu v jednej triede, tak máme v troch triedach materskej školy nové sociálne zariadenie, šatne, ešte dve nás čakajú," dodala riaditeľka ZŠ s MŠ v Bojniciach.