Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Tohtoročná túlačka v Bánovciach bude po stopách partizánov

Na snímke turisti sa slnia na lavičke pri smerovníku na Skalnatom plese vo Vysokých Tatrách 1. novembra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Organizátori turisticko-poznávacej akcie pripravili dve oficiálne trasy.

Bánovce nad Bebravou 3. decembra (TASR) - Okrúhle výročie Slovenského národného povstania (SNP) si bude môcť verejnosť pripomenúť na podujatí, ktoré pripravil Klub slovenských turistov (KST) Kamarát a Klub Stromu života Uhrovec. Turisticko-poznávacia akcia pod názvom Túlačka po stopách partizánov po 70 rokoch bude 6. decembra.

"Túlačku ako takú organizujeme už 11 rokov s tým, že každý rok má iný program. Tento rok si ňou po prvý raz pripomenieme udalosti, ktoré sa udiali v našom regióne pred 70 rokmi," uviedla pre TASR predsedníčka KST Kamarát Alena Borszéková.

Organizátori pripravili dve oficiálne trasy. Štart tej prvej 16-kilometrovej je spred budovy radnice v Bánovciach nad Bebravou o 8.00 h, druhá trasa má dĺžku osem kilometrov a začína o 10.00 h v Uhrovci pri pamätníku na mieste vyzbrojovania prvej partizánskej jednotky v SNP.

Obe túlačky povedú popri pamätníkoch, ktoré pripomínajú v bojoch padlých partizánov a končia sa na Jankovom vŕšku, kde bude program. Turisti si tam budú môcť prezrieť nové múzeum Partizánskej brigády Jána Žišku a deti vyhrať hodnotné ceny v túlačkovej súťaži múdrej Sovy. Spoločný odchod je naplánovaný na 14.00 h.