Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Futbalový štadión v Partizánskom zdobia portréty futbalistov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Steny, na ktorých sa portréty futbalistov nachádzajú, sú torzom po bývalej tribúne a čiastočne plnia funkciu ohrady štadióna.

Partizánske 10. septembra (TASR) - Areál Futbalového štadióna Karola Jokla v Partizánskom ozvláštňujú už niekoľko dní portréty slovenských i zahraničných futbalistov. Na viac ako štyri metre vysoké vybielené steny ich nasprejoval streetartový umelec, ktorému túto možnosť poskytla samospráva mesta. Informoval TASR primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Steny, na ktorých sa portréty futbalistov nachádzajú, sú torzom po bývalej tribúne a čiastočne plnia funkciu ohrady štadióna. "Modernú grafickú podobu portrétov niekoľkých súčasných i bývalých špičkových futbalistov pripravil streetartový umelec Piotr. Pri ich stvárnení strávil na štadióne viac ako 40 hodín a minul stovku špeciálnych sprejov," uviedol Božik.

Okrem erbu mesta Partizánske a znaku Futbalového klubu Tempo Partizánske sú po novom súčasťou areálu štadióna i portréty Jána Geletu, Karola Jokla, Mareka Hamšíka a Martina Škrteľa, tiež zahraničných futbalistov Lionela Messiho a Cristiana Ronalda.