Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Trafostanicu v P. Bystrici zrekonštruujú Mestské športové kluby

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ v Nitre

Trafostanica je majetkom mesta.

Považská Bystrica 6. októbra (TASR) – Do konca októbra by mali Mestské športové kluby (MŠK) Považská Bystrica – spoločnosť so 100-% účasťou mesta, zrekonštruovať trafostanicu v Strojárenskej štvrti. Napojené sú na ňu krytá plaváreň, zimný a futbalový štadión, tenisové kurty, džudistická hala a ďalších 13 objektov. Rekonštrukcia si vyžiada náklady asi 20.000 eur.

Podľa riaditeľa MŠK Ľubomíra Kuboviča je trafostanica majetkom mesta a spravujú ju MŠK. „Transformátory boli v technicky nevyhovujúcom stave, samotná trafostanica je v dezolátnom stave a je potrebné ju opraviť, aby klimatické podmienky nemali negatívny vplyv na elektrické zariadenia," doplnil Kubovič.

Ak by došlo k poruche na trafostanici, bola by podľa pracovníka MŠK Miroslava Bubáka bez elektrickej energie približne štvrtina Strojárenskej štvrte. "Keďže je trafostanica v správe Mestských športových klubov, máme za jej fungovanie aj zodpovednosť a boli by sme zodpovední aj za straty, ktoré by si firmy v prípade výpadku mohli uplatniť. Asi rok sme rokovali s energetikmi, ktorí mali záujem o kúpu trafostanice, nakoniec sa však spoločnosť rozhodla, že si vybuduje vlastný objekt. Potom sme okamžite začali s rekonštrukciou,“ zdôraznil Bubák.

Ako dodal, elektrické zariadenia v interiéri trafostanice už opravili, momentálne opravujú samotnú budovu. „Dali sme do poriadku elektrorozvádzače, ktoré už boli zastarané. Jeden transformátor bol nefunkčný, opravili sme ho a v súčasnosti sú tu dva funkčné transformátory, pričom jeden je záložný v prípade výpadku. Samotná budova je vo veľmi zlom stave, pretekala strecha, rozpadá sa fasáda. Rekonštrukcia je nutná, aby sme zabránili prípadným poruchám na elektrickom zariadení," uzavrel Bubák.