Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčianske múzeum vyhlásilo súťaž na nové logo

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako dodal, logo je dôležitým prvkom budovania značky a identity Trenčianskeho múzea, ktoré zastrešuje aj najznámejšiu historickú pamiatku Trenčína - Trenčiansky hrad.

Trenčín 13. januára (TASR) – Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja bude mať v polovici februára nové logo. To súčasné podľa Petra Pastiera z oddelenia marketingu a propagácie múzea už nevyhovuje moderným trendom, je neaktuálne a nezosobňuje podstatu múzea ako verejnej, odbornej a kultúrnej inštitúcie.

"Trenčianske múzeum sa rozhodlo vyhlásiť súťaž na vytvorenie nového loga. Súťaž odštartovala dnes a potrvá do 9. februára. Jej výsledky vyhlásime 13. februára. Do verejnej súťaže sa môže prihlásiť právnická alebo fyzická osoba, ktorá splní podmienky súťaže. Bližšie informácie sú na webovej stránke múzea," uviedol Pastier.

Ako dodal, logo je dôležitým prvkom budovania značky a identity Trenčianskeho múzea, ktoré zastrešuje aj najznámejšiu historickú pamiatku Trenčína - Trenčiansky hrad. Trenčianske múzeum chce podľa neho budovať nový vizuál, silnú značku, ktorá bude jednoducho identifikovateľná, ľahko zapamätateľná, originálna, nápaditá, bude zosobňovať hodnoty, ktoré múzeum musí plniť. Má však súčasne pôsobiť dynamicky, moderne a profesionálne tak, aby sa dalo využiť vo všetkých prezentačných formách.

"Logo bude reprezentovať inštitúciu v oblasti kultúrnych, odborných, popularizačných a prezentačných činností a v oblasti partnerských a obchodných vzťahov. Súčasne by malo zrozumiteľne vyjadrovať charakter múzea," uzavrel Pastier.