Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky samosprávny kraj sa zapojil do projektu TASR

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Portál obce.tasr.sk, ktorého súčasťou je nová aplikácia U nás sa dejú veci, poskytuje obciam a mestám jednoduché rýchle informácie o pripravovaných podujatiach vo svojich regiónoch.

Trenčín/Bratislava 25. júla (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) je prvý spomedzi slovenských krajov, ktorý sa zapojil do projektu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) s názvom U nás sa dejú veci.

„V zriaďovateľskej pôsobnosti TSK je 12 kultúrnych zariadení vrátane knižníc, múzeí, hvezdárne či galérie, ktoré celoročne organizujú atraktívne podujatia pre verejnosť všetkých vekových kategórií. Trenčiansky samosprávny kraj navyše podporuje desiatky ďalších akcií, ktoré organizujú napríklad neziskové organizácie či občianske združenia v rámci TSK. Preto ma veľmi teší, že sa náš kraj zapojil do tejto aplikácie ako prvý spomedzi krajov a každý týždeň do nej prispeje aktuálnym prehľadom udalostí na svojom území, aby sa o nich dozvedel čo najširší okruh ľudí,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

V prvej polovici februára 2018 spustila Tlačová agentúra Slovenskej republiky v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) projekt, ktorý má za úlohu posilniť spravodajstvo z jednotlivých regiónov. Vďaka aplikácii sa prostredníctvom TASR dostanú do povedomia obyvateľov všetky kultúrne, športové či iné podujatia organizované v regióne.

Iniciatívu TSK zapojiť sa do aplikácie privítalo i vedenie TASR. „Vítame ďalšie zintenzívnenie spolupráce s VÚC, konkrétne s Trenčianskym samosprávnym krajom. TASR má hustú sieť regionálnych spravodajcov, pretože regionálne dianie patrí k našim prioritám. Prinášame informácie bez ohľadu na ich komerčnú hodnotu. Zaujíma nás celistvý obraz Slovenska. Takáto spolupráca nám pomôže priniesť ešte viac regionálnych či lokálnych podujatí verejnosti i všetkým našim odberateľom,“ uviedol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Portál obce.tasr.sk, ktorého súčasťou je nová aplikácia U nás sa dejú veci, poskytuje obciam a mestám jednoduché rýchle informácie o pripravovaných podujatiach vo svojich regiónoch. Vytvára tak ďalšie možnosti na propagáciu diania v samosprávach a zviditeľnenie ich aktivít.