Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín predá majiteľom nehnuteľností dlhodobo využívané pozemky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podmienkou je, aby pozemok nebol využiteľný aj pre vlastníkov susedných nehnuteľností.

Trenčín 27. septembra (TASR) - Majitelia nehnuteľností v Trenčíne si môžu od mesta odkúpiť pozemky, ktoré vlastníci nehnuteľností dlhodobo využívajú. Podmienkou je, aby pozemok nebol využiteľný aj pre vlastníkov susedných nehnuteľností.

Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, týka sa to napríklad predzáhradiek pred rodinnými domami, kde sú aj vstupy do domov alebo garáží, ale aj záhrad za rodinnými domami, na ktoré je prístup iba cez pozemok žiadateľa.

„Ďalšou podmienkou získania mestského pozemku je výmera maximálne 200 metrov štvorcových. Kúpna cena predstavuje 8,30 eura za meter štvorcový. Predaj takýchto pozemkov podlieha prerokovaniu a odporučeniu v odborných útvaroch mestského úradu, v orgánoch mesta a posledným krokom je schválenie mestským zastupiteľstvom,“ doplnila Ságová.

Ako dodala, cena 8,30 eura bude platiť len pre tých užívateľov pozemkov, ktorí o kúpu požiadajú do 31.3.2017 v podateľni mestského úradu v Trenčíne. „Po doručení žiadosti po tomto termíne bude kúpna cena pozemkov 15 eur za meter štvorcový,“ zdôraznila trenčianska hovorkyňa.