Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Do rekonštrukcie škôl investuje TSK počas prázdnin takmer milión eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Daniel Veselský

Takmer stotisícovú investíciu si vyžiada rekonštrukcia suterénu jednej z budov Strednej odbornej školy v Púchove. V týchto priestoroch vzniknú nové strojárske dielne.

Trenčín 28. júla (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) počas letných prázdnin investuje do rekonštrukcie stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti viac ako milión eur. Ako informovala Lenka Kukučková z oddelenia komunikácie e medzinárodných vzťahov Úradu TSK prázdninové renovácie a rekonštrukcie sa týkajú 13 škôl v pôsobnosti kraja.

"Najväčšou prázdninovou investíciou je rekonštrukcia telocvične Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prievidzi. Po zosuve spodnej vrstvy pôdy, ktorý narušil statiku, sa dostala do havarijného stavu. Na jej opravu z krajského rozpočtu putuje takmer 180.000 eur. V škole sa bude počas letných prázdnin meniť aj elektroinštalácia za ďalších viac ako 77.000 eur," uviedla Kukučková.

Ako dodala, TSK v súlade so znižovaním energetickej náročnosti budov vo svojej správe investuje viac ako 300.000 eur do výmeny okien na Gymnáziu v Považskej Bystrici, na Strednej priemyselnej škole v Novom Meste nad Váhom, Strednej odbornej škole strojníckej v Považskej Bystrici a Strednej odbornej škole v Handlovej. Takmer stotisícovú investíciu si vyžiada rekonštrukcia suterénu jednej z budov Strednej odbornej školy v Púchove. V týchto priestoroch vzniknú nové strojárske dielne.

Ďalších 70.000 eur si vyžiada nová spojovacia chodba SOŠ v Bánovciach nad Bebravou, odizolovanie budovy za 90.000 eur čaká Spojenú školu v Novákoch, 23.000 eur bude stáť rekonštrukcia parkoviska Strednej umeleckej školy v Trenčíne a 80.000 vyčlenil kraj na novú elektroinštaláciu na Gymnáziu Ľ. Štúra v Trenčíne. V Gymnáziu Dubnica nad Váhom pribudne nové odsávanie do kuchyne a v gymnáziu v Bánovciach nad Bebravou upravia vchod do učební.